Levis hemsida om fassinating stuff

Vad är egentligen bäst att göra? Eftersom det är väldigt dyrt att byta hela taket vill en del villaägare utföra arbetet på egen hand. Men är det verkligen så smart? Om du ska utföra arbetet själv gäller det att du vet vad du gör. Trots allt är taket väldigt viktigt!

Vad kostar det egentligen att anlita hjälp?

En byta tak kostnad beräknas alltid i kvadratmeter och inte i arbetstimmar. Om du får en offert beräknat på annat vis bör du vända dig till en annan takläggare Västerås. Vanligtvis beräknar de allra flesta takläggare att det kostar cirka 1500 kronor per kvadratmeter tak. Men självklart kostar olika material olika mycket vilket gör att kostnaden kan variera.

Eftersom ett tak håller väldigt länge, förutsatt att arbetet är utfört korrekt. Är det ändå värt det att satsa på material av kvalitet som faktiskt ser snyggt ut. Även om det innebär att byta tak kostnad går upp lite. Och ha även i åtanke att ett tak som får ordentligt underhåll håller bättre och även längre.

Fördelar med att utföra arbetet själv

För det första kan du spara flera tusen genom att inte anlita en takläggare Stockholm. Pengar du istället kan lägga på annat i livet. För det andra kan du utföra arbetet när du själv vill.

Nackdelar med att utföra arbetet själv

Om du själv inte har koll på hur taket ska läggas finns det en stor risk att det inte håller lika länge som det borde. Samt att det faktiskt regnar in! Dessutom är det ett väldigt tungt arbete att utföra. Det tär på ben, knän, axlar och armbågar. Om du inte är i fysisk bra form finns det en risk att du skadar dig rejält på grund av vikten.

Om du ändå vill utföra arbetet själv kommer du behöva en byggställning. Eftersom taket är väldigt högt är det viktigt att du tänker på säkerheten!

Lämna ett svar